2012. október 25., csütörtök

Csináld magad szivárványos rózsa

Soha nem tudok úgy elmenni az ilyen csodálatos rózsák mellett, hogy ne bámulnám meg azokat.
Eddig mindig azt hittem, hogy biztos valami oltáson vagy génmanipuláláson esnek át ezek a rózsák, míg valamelyik rá nem jöttem, hogy ez nem igaz.

Ha te is kíváncsi vagy, hogy hogy készül olvass tovább, de előtte lájkold a blogot a facebook-on, ha tetszik.













Amire szükségünk lesz:
Fehér rózsák
Olló
Kicsi edények (szerintem inkább lufik)
Befőttes gumi (ha a lufis verziót választjuk)
Ételszínezékek

A rózsa szárát az ollóval vágjuk fel annyi részre, ahány színt szeretnénk adni a rózsának.
Kis edényekbe keverjük el az ételszínezékeket vízzel, majd a rózsaszár minden egyes felvágott részét helyezzük bele egy-egy edénybe, éppen ezért nagyon kis méretű edényeket (feles poharakat mondjuk) használjunk, amiket szorosan egymás mellé helyezünk, vagy erre jött nekem az az ötlet, hogy öntsük át a színeket lufikba, amiket befőttes üveggel a rózsaszár darabjaira rögzítünk, így tegyük bele egy vázába és ha elérte a kívánt színt, akkor szedjük le róla a lufikat.


Na milyen ötlet?









Forrás

1 megjegyzés: