2012. május 26., szombat

Kincses dobozba a gyerekjátékokkal avagy csináld magad kincses láda.

Kisfiam szobája mindig tele van szanaszét heverő játékokkal, amiknek nemrég vettem elég mélyen a zsebembe nyúlva tárolódobozokat, bár ne tettem volna ...

Hozzávalók:

Fúrógép
Fúrócsavarozó
Festékspray
Csiszológép vagy csiszolópapír
Fafúró készlet
Colstok, puha ceruza, radír, hegyező
Ragasztószalag
Faenyv, törlőkendő
Szorítók
2 bútorajtó-ütköző (gumilencse)
Közepesen vastag farostlemez (MDF), vastagság 19 mm





Az alsó láda négy oldallapját az alaplapra helyezzük, úgy ahogy össze fogjuk szerelni. Az oldalakat összejelöljük ceruzával, hogy tudjuk majd, mi, hová tartozik.
A hosszabb oldallap rövidebb felén, a szélétől 1 centire függőleges vonalat húzunk ceruzával, majd ezen a vonalon megjelöljük a furatok helyét.
 A fúrógép 4mm-es fúrójának segítségével elkészítjük a furatokat.
A furatokba az akkus csavarozóval és 3,5 × 4 mm-es csavarokkal összeszereljük a láda oldalait. A felső ládatesttel ugyanígy járunk el.










Az alaplap/fedőlap oldalain körbe vonalat húzunk, a szélektől 1centire. Mintha egy 1 centis keretet rajzolnánk az alap/fedőlapokra. Ezeken a vonalakon furatokat készítünk (hosszú oldalon 3, rövid oldalakon 2 furat). Miután elkészítettük a furatokat, az alapot a nagyobb ládatestre illesztve rögzítjük azokat a 3,5 × 4 mm-es csavarokkal. A fedőlapot pedig az ugyanígy előfúrt felső ládatestre rögzítjük.
A szorítókkal a két ládát a hosszanti oldalánál összeillesztjük. A széthajtott zongorapántot a ládák peremeire tesszük és bejelöljük a csavarok helyét ceruzával, majd előfuratot készítünk. Ezek után a zongorapántot 3 × 17 mm-es csavarokkal rögzítjük.
A kapcsot zárt állapotban rápróbáljuk a ládára és bejelöljük a csavarok helyét. Először az akasztót szereljük fel a felső ládára...
... majd ehhez mérten a szorítót az alsó ládára, szintén 3 × 17 mm-es csavarokat használva.
A furatokat spatulázó masszával vagy kittel kitöltjük. Miután teljesen megszáradt 120-as csiszolópapírral lecsiszoljuk a kittelt felületeket.

Végül fessük, dekoráljuk ízlésünk és gyerekünk szobájának megfelelően.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...