2012. október 30., kedd

3D üvegmatrica virágok

Most egy technikát mutatok be nektek, amit sajnos nem értek, hogy miért, de nem elterjedt, éppen  ezért interneten sem tolonganak az erről szóló oldalak, pedig ez a technika is bőven megérdemelné, hogy foglalkozzanak vele, nem csak a hagyományos változata.

Már évekkel ezelőtt találkoztam az üvegmatrica virágokkal és ma mikor megtaláltam az egyik ilyen rózsámat jöttem rá, hogy tényleg miért ne legyen ma ez a cikkem témája.

A mai bejegyzésemben abszolút azt ajánlom, hogy ne ragaszkodjatok ahhoz, amit itt láttok, hanem engedjétek el a fantáziátok, hiszen annyi mindent lehet így alkotni.
Szép virágokat, lepkéket, gyerekszobába mesefigurákat, stb.

Ha tetszik az ötlet, akkor mindenképp olvass tovább, de előtte lájkold a blogom facebook oldalát, ha tetszik.










Alapanyagok:
Üvegmatrica festék
Fehér virág kötöződrót
Zöld virág kötöződrót (ha nincs otthon csak sima az sem baj ha van spray festékünk)
Virágtűző drót
Zöld krepp kötözőszalag
Fólia (akár irattartó fólia is)


Ezt a sablont ha lementitek ki tudjátok nyomtatni, de ha valaki kéri elküldöm neki e-mail-be is.

A fehér drótból formázzuk meg a szirmokat (O1, O2, O3), majd a zöld drótból a levelet (O4).
Ez utóbbit (a levelet) egy hosszú drótból kell megformázni, úgyhogy a drót közepe legyen a legfelső levél, majd a két szárából még két-két levelet formázunk.
Ha megformáztuk az összes levelet és szirmot fektessük azokat egy fóliára úgy, hogy teljesen felfeküdjenek a fóliára (ne legyenek rések), ehhez ha szükséges ragasztószalaggal rögzítsük a szirmok és levelek szárait a fóliához.
Töltsünk ki minden szirmot és levelet üvegfestékkel. Ne sajnáljuk, hagy legyen jó vastagon a drótban, hogy minél tartósabb és strapabíróbb legyen.
Várjunk addig, amíg teljesen megszárad az üvegfesték. Ez márkától függően lehet egy nap is.
A virág összeállítást kezdjük a kis szirmokkal majd köréjük helyezzük a nagyobbakat.
Krepp kötözőszalaggal rögzítsük a szárhoz a virágokat, majd a leveleket.

Ha szeretnél ezen kívül más mintát is készíteni és ügyes kezű vagy egyszerűen csak formázd meg a részeit drótból, ha nem vagy ügyes kezű akkor keress hozzá google barátunk segítségével clip art képeket (képkeresés funkcióban bal oldali menü), aminek a részeit megformázod, majd összeilleszted.

Szeretnétek, hogy többet foglalkozzam ezzel a témával? Keressek több ilyen sablont, esetleg könyveket a témában, képeket? Ha igen akkor írd meg kommentben vagy a facebook oldalamon.

Forrást sajnos nem tudok írni, mert mint említettem ezek a képek, könyvjelzők több éve vannak a gépemen és mikor megszerettem volna ma látogatni az oldalt sajnos már csak a hűlt helyét találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...