Természetesen pont péntek délután akadtam rá, így hétfőig várnom kellett, de végre elérkezett az idő, hogy megoszthassam veletek!
Nagyon remélem, hogy nektek is nagyon tetszik!
Ha érdekel a folytatás olvass tovább!
Lájkold a blog facebook oldalát még több szuper ötletért!
Alapanyagok a gyurmához:
1 ek. ecet
1 ek zsíros krém
2 ek babaolaj
2 csésze vízesbázisú fehér faragsztó
2 csésze finom liszt
Alapanyagok a vázához:
Tortapapír
Tortapapír
Nyújtódeszka
A gyurma elkészítése:
Először a faragasztót keverjük ki a liszttel csomómentesre, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk!
Az így kapot masszát mikróban háromszor harminc másodpercig fogjuk "főzni"!
Nagy fokozaton először harminc másodpercig melegítjük, majd összekeverjük és szintén betesszük harminc másodperce, majd ismét keverjük és melegítsük!
Szépen fokozatosan össze kell állnia a masszának!
Az így kapot masszát mikróban háromszor harminc másodpercig fogjuk "főzni"!
Nagy fokozaton először harminc másodpercig melegítjük, majd összekeverjük és szintén betesszük harminc másodperce, majd ismét keverjük és melegítsük!
Szépen fokozatosan össze kell állnia a masszának!
Két órára hűtőbe tesszük!
Ha dolgozunk a gyurmával azt mindig bekrémezett kézzel és munkafelülettel tegyük!
Kikrémezett, légmentesen zárt zacskóban száraz hűvös helyen sokáig eltartható!
Ha dolgozunk a gyurmával azt mindig bekrémezett kézzel és munkafelülettel tegyük!
Kikrémezett, légmentesen zárt zacskóban száraz hűvös helyen sokáig eltartható!
Kötési ideje a faragasztó kötési idejével megegyező!
A váza elkészítése:
A gyurmát nyújtsuk ki ne túl vékonyra majd a nyújtófa segítségével a tortapapírt ráhelyezve dolgozzuk bele a mintát!
Formázzunk belőle vázát! Ehhez használhatunk segédeszközt is, ami lehet mondjuk pohár vagy flakon esetleg tál, stb.!
Hagyjuk kiszáradni és kész is!
A gyurmát nyújtsuk ki ne túl vékonyra majd a nyújtófa segítségével a tortapapírt ráhelyezve dolgozzuk bele a mintát!
Formázzunk belőle vázát! Ehhez használhatunk segédeszközt is, ami lehet mondjuk pohár vagy flakon esetleg tál, stb.!
Hagyjuk kiszáradni és kész is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése