A jó minőségű szaloncukrok bőven átlépik az 1000 forintos költséghatárt és
fogalmunk sincs milyen adalékanyagokat tartalmaznak.
40 perc elteltével egy sűrű, puding szerű anyagot kaptam.
Egy szögletes edény alját alufóliával béleltem, hogy a forró
karamella ne olvassza meg a műanyag alját még véletlenül sem.
Az alufóliára sütőpapírt tettem, hogy ne ragadjon bele a szaloncukor.
A lapzselatinokat hideg vízbe áztattam, amíg elkészültem a
többi fázissal, vagyis azzal az eggyel, amiből ez a szaloncukor áll.
A gyümölcslevelet a cukorral felforraltam, majd levettem a tűzről.
Egy szögletes edénybe öntöttem és szobahőmérsékleten hagytam kihűlni.
A „bonyolultabb” szaloncukrok ezzel majdnem kész is voltak és jöhettek a tényleg pofon egyszerűek, bár ezek sem tűnnek bonyolultnak, ugye?
A tejszínt a cukorral felforraltam.
Hozzáadtam a kókuszreszeléket és a bevonásig félretettem.
A mandulát és a cukrot összekevertem.
A marcipános szaloncukor összesen ennyiből áll.
Bevonás előtt a már megdermedt zselés és vajkaramellás
szaloncukrokat az edényben felszeleteltem.
A kókuszos és marcipános szaloncukorból pedig hosszú rudakat formáztam, majd egy késsel daraboltam.
Vízfürdő felett, csokit olvasztottam.
Egy villával a szaloncukrokat megforgattam az olvasztott csokiba, majd hagytam azokat pihenni egy sütőpapírral borított tányéron, hogy megdermedjen rajtuk a csoki.
A csomagoláshoz a szalvétákat négy felé vágtam.
Sima, fehér papírból apró téglalap alakú darabokat vágtam
le.
A fehér papírra filctollal felírtam a szaloncukor fajták megnevezéseit.
A feliratot kétoldalú ragasztószalaggal rögzítettem a szalvéta közepére.
Egy délelőtt alatt négyféle szaloncukrot készítettem, ami szerintem nem nevezhető túl időigényes munkának, szóval ti is álljatok neki bátran.
Így mindenkit bíztatnék a házi szaloncukor készítésére és a
mai bejegyzésben szeretném nektek megmutatni, hogy milyen egyszerű folyamat is
ez.
Ha érdekel a folytatás olvass tovább!
Még több ötletért lájkold a blog facebook oldalát!
Alapanyagok:
Marcipános szaloncukor:
20 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
Kevés víz
Kókuszos szaloncukor:
1 dl tejszín
1 ek. cukor
50 gr kókuszreszelék
Zselés szaloncukor:
6 lap zselatin
2dl. száz százalékos gyümölcslé
1 ek. cukor
Vajkaramellás szaloncukor:
20 dkg vaj
30 dkg cukor
2,5 dl zsíros tejszín
csipet só
vanília rúd
A bevonáshoz minél magasabb kakaótartalmú étcsokoládé.
Marcipános szaloncukor:
20 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
Kevés víz
Kókuszos szaloncukor:
1 dl tejszín
1 ek. cukor
50 gr kókuszreszelék
Zselés szaloncukor:
6 lap zselatin
2dl. száz százalékos gyümölcslé
1 ek. cukor
Vajkaramellás szaloncukor:
20 dkg vaj
30 dkg cukor
2,5 dl zsíros tejszín
csipet só
vanília rúd
A bevonáshoz minél magasabb kakaótartalmú étcsokoládé.
A csomagoláshoz szalvéta és alufólia, valamint kötöző zsineg.
Először a vajkaramellás szaloncukrot állítottam össze, mert
ennek volt a leghosszabb készítési ideje.
A vajat a cukorral és a tejszínnel, valamint a csipet sóval
és a vaníliarúd kikapart belsejével feltettem főni.
Közepesen lángon főztem, 40 percig, időnként megkavarva.
A vége felé egyre sűrűbben kavargattam.Közepesen lángon főztem, 40 percig, időnként megkavarva.
Az alufóliára sütőpapírt tettem, hogy ne ragadjon bele a szaloncukor.
Majd beleöntöttem a vajkaramellát és hagytam
szobahőmérsékleten kihűlni.
Amikor kihűlt éjszakára hűtőbe tettem.
Következő
a zselés szaloncukor elkészítése volt.
A gyümölcslevelet a cukorral felforraltam, majd levettem a tűzről.
Megvártam, hogy a lapzselatin alaposan megszívja magát
vízzel, majd óvatosan kifacsartam belőle és a meleg gyümölcsléhez adtam.
Alaposan elkevertem, hogy egynemű anyagot kapjak.Egy szögletes edénybe öntöttem és szobahőmérsékleten hagytam kihűlni.
A „bonyolultabb” szaloncukrok ezzel majdnem kész is voltak és jöhettek a tényleg pofon egyszerűek, bár ezek sem tűnnek bonyolultnak, ugye?
Következő volt a
kókuszos szaloncukor.
A tejszínt a cukorral felforraltam.
Utolsó volt a
marcipános szaloncukor, ami már-már vicces, hogy milyen gyorsan elkészíthető.
A mandulát és a cukrot összekevertem.
Majd hozzáadtam annyi
vizet, hogy egy jól formázható masszát kapjak.
A marcipános szaloncukor összesen ennyiből áll.
A kókuszos és marcipános szaloncukorból pedig hosszú rudakat formáztam, majd egy késsel daraboltam.
Vízfürdő felett, csokit olvasztottam.
Egy villával a szaloncukrokat megforgattam az olvasztott csokiba, majd hagytam azokat pihenni egy sütőpapírral borított tányéron, hogy megdermedjen rajtuk a csoki.
A csomagoláshoz a szalvétákat négy felé vágtam.
A fehér papírra filctollal felírtam a szaloncukor fajták megnevezéseit.
A feliratot kétoldalú ragasztószalaggal rögzítettem a szalvéta közepére.
A szaloncukrot először alufóliába, majd szalvétába csomagoltam.
A két
végét pedig kötöző zsineggel kötöttem meg, a felesleges szalvétadarabokat levágtam.Egy délelőtt alatt négyféle szaloncukrot készítettem, ami szerintem nem nevezhető túl időigényes munkának, szóval ti is álljatok neki bátran.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése