2012. május 25., péntek

Polc a képben!


Erre nem is tudok mit mondani csak azt, hogy remek.
Szereted a merész, egyedi, kreatív dolgokat (gondolom igen különben nem lennél itt!) akkor ez az ötlet nagyon fog teteszeni!

Szükséges eszközök:
Négyszögléc
Parketta szegőléc
Fúrógép
Csiszolópapír
Szög
Kalapács
Gérvágó
Festékek
Csavarok
Mérőszalag
SzegélylécEz a polc 170x60, de érdemes egy kicsit neki feküdni és megtervezni a saját falunk méreteire igazítani.Négyszöglécekből (deszkákból) készítjük el a keret alapját és a polcot (ez néhány centivel szélesebb, mint maga a keret, tehát túllóg a kereten), az illesztés takaráshoz és díszítéshez pedig parkettaszegőlécet használtunk.

A négyszögléceket vágjuk méretre. A falra merőleges részhez (mivel az egész keretnek van mélysége) kell 2 hosszú és 2 rövid darab. A fallal párhuzamos részekhez szintén 2 darab hosszú és 2 darab rövid. Az anyagvastagságokat ne felejtsük ki a számításból.

                                                 Vágjuk gérbe a fallal párhuzamos léceket -ezek fognak látszani, hogyha a falra rakjuk a keretet- hogy tényleg keretszerű legyen végeredmény. A gérbe vágás 45 fokos sarokillesztést jelent. Ehhez a művelethez MINDENKÉPPEN             használjuk gérvágó sablont, különben nem fognak pontosan illeszkedni a sarkok és a keretünk ferde lesz, vagy hézag lesz az illesztéseknél. DSC01770.JPGDSC01786.JPGDSC01718.JPG
Rögzítsük egymáshoz a léceket. A merőleges daraboknál használjunk sarokvasat vagy előfúrás után csavarozzuk.

11.jpg8.jpg1.jpg
Tegyük be a polcot a keretbe. A polcot elölről a keretünk, hátulról fal felől, pedig egy másik négyszögléc tartja meg.A szegélyléceket rögzítsük a keret célére apró szögekkel.

A hézagokat tömítsük, a sarkokat csiszoljuk le.

Alapozzuk a polcot fára való alapozóval és fessük a kívánt színre.

DSC01897.JPGUntitled-141.jpgDSC01904.JPG

Mivel nem használtunk merevítést a képet fixen a falra rögzítsük.És kész! Hát nem gyönyörű?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...