2013. augusztus 27., kedd

Sókerámia tál készítése

Készítettünk már a blogon levél alakú tálat, de azt gipszből csináltuk, pedig mennyivel egyszerűbb sókerámiából elkészíteni, bár lehet ez nem lesz olyan tartós, de szerintem ha csak dekorációnak használjuk akkor teljesen jó a sókerámia is!

Ha érdekel a gipszből készült verzió is akkor nézd meg itt!


Ha pedig ez a verzió érdekel csak olvass tovább, de előtte lájkold a blog facebook oldalát, ha naponta még több szuper ötlet részese szeretnél lenni!
















Alapanyagok:

Liszt
Víz
Levél
Tál vagy mély tányér
Olló vagy kés
Alufólia




3 csésze lisztet 2 csésze sóval és 1 és 1/4 csésze lanygos vízzel dolgozzunk jól össze, majd egy kis pihentetés után nyújtsuk ki az így kapott tésztánkat!
Szedjünk erősebb erezetű leveleket, majd ezeket aljukkal lefelé nyomjuk bele a tésztába!
Vágjuk körbe a levél mentén a tésztát!
Alufóliából kialakítunk neki egy kádat, amiben hagyjuk száradni!
Ehhez a lépéshez használhatunk szerintem egy nem túl íves tálat is vagy egy lapostányért!
A leveleket pedig leszedjük róla!
Hagyjuk alaposan kiszáradni, majd egy kis dekorálással (mondjuk festéssel) fel is dobhatjuk!
Ha több levélből szeretnénk egy tálat megalkotni akkor mindent ugyanúgy kell csinálnunk, mint a fent leírtak!
Majd a leveleket egy tálban szépen elrendezve szárítjuk!
Ha megszáradtak akkor pedig ahol a levelek találkoznak univerzális ragasztóval alulról még összeragasztjuk őket!




















Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...