2015. június 1., hétfő

Papírfonással tuningolt kartondoboz

Mutattam már nektek egy pár papírfonással készült kosarat, de még mindig nagyon sokan írtok, hogy feladjátok, mert nem megy és ehhez hasonlóak!
Én mindenkit biztatok, hogy ne tegye, mert igaz, hogy kezdetben nehéz, de ha belejön az ember akkor olyan nagyszerű dolgokat alkothat, hogy csak na! :)
Ma ebben szeretnék segíteni, hogy még könnyebb legyen az alapok elsajátítása!

Ha érdekel a folytatás olvass tovább!

Még több ötletért lájkold a blog Facebook oldalát


Alapanyagok:
Kartondoboz
Újságpapír
Papír - vagy faragasztó
Hurkapálca vagy hegesztődrót
Olló
Sniccer vagy művészkés


Elég ha szemre körülbelül egyforma vastag csíkokat kivágunk a kartondobozból a művészkéssel, majd tekerjük meg a papírhengereket, aminek menetét itt tudod megnézni!
A pálcákat majd egymásba toldva hosszabbítjuk itt is, tehát fontos, hogy a tekerésnél az egyik vége tölcsér, míg a másik vége kúp formájú legyen!Aztán jöhet a fonás, amit két szállal kell jelen esetben csinálni!
Az első szálat hajtsuk félbe a kartondoboz egyik sarka körül, majd az egyik szálat elől, míg a másikat hátul vezetjük el, majd, amit az első oszlopnál elől azt a következő oszlopnál hátul vezetjük el, igaz ez fordítva is, de hogy érthetőbb legyen kerestem hozzá egy videót (körülbelül a második percnél kezdődik, amiről most "beszéltem")!

A pálcákat festhetjük előre textilfestékkel, tojásfestékkel, stb., vagy utólag lazúrral, fapáccal, akril festékkel, stb!
A kosarak lakkozva igazán kemények és strapabíróak lesznek!
Lakk helyett a faragasztó vízzel hígítva is nagyon jó keménységet ad a kosárnak!

A vég eldolgozását ezek a képsorok mutatják a legjobban!A kilógó pálcákat ollóval vágjuk le!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...