2012. november 23., péntek

Csináld magad befőttes üveg csillár

A facebook oldalamon egyik kedves olvasóm említette, hogy szeretne befőttes üveg újrahasznosítást látni és mivel még ezzel a témával tényleg nem nagyon foglalkoztam, így gondoltam foglalkozzunk vele egy kicsit és készítsünk belőle egy ilyen mesés csillárt. bár nekem erősen lenne még kedvem tuningolni rajta.
Mondjuk befedném csipkével vagy festeném az üvegeket vagy csillámoznám és még sorolhatnám, ezer lehetőség van benne.

Ráadásul az a legjobb benne, hogy csillárt készíteni ennél egyszerűbben nem is lehet szerintem.

Ha érdekel a folytatás olvass tovább, de előtte lájkold a blog facebook oldalát ha tetszik és ha szeretnél egy kicsit beleszólni  a blog életébe!













Sajnos képeket az elkészítéséhez nem tudok közzé tenni, mert ezt egy külföldi "vásárlós" oldalon találtam kb. 48.000 forintért.

Hozzávalók:
8 befőttes üveg tetővel
8 különböző hosszúságú lámpafoglalatok
Faárú
Fúró

Elkészítés:
A faárúból, ami lehet furnérlap, vagy vékony OSB lap, ill. bármilyen vékonyabb vastagságú faárú kivágunk egy lyukas kör formát, majd ezen egymástól egyenlő távolságra kijelöljük rajta a 8 lámpabúra helyét és fúróval akkora lyukat fúrunk rajta, hogy a vezetékek átférjenek.
A befőttes üvegek tetején pont középen szintén akkor lyukat fúrunk, hogy a vezetékek átférjenek, majd a vezetéket átvezetjük a befőttes üveg tetején, rácsavarjuk a kupakot az üvegre, a vezetéket átvezetjük a fából kivágott karikán is ezt mind a nyolc darabbal megismételjük, ügyelve közben  a szép csiga forma kialakítására.
A munka utolsó fázisa  nyolc vezeték egybekötése és kész is.

Szuper, nem?



Kép forrása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...